Kokilka ramekin czarka sosjerka muffiny suflet brulee 8 cm

Dodane Środa, 26 Lipca 2017, 6:53:42, ID ogłoszenia: 31345
4 zł
Kokilka ramekin czarka sosjerka muffiny suflet brulee 8 cm
Wyświetleń: 795

Opis ogłoszenia

KOKILKA OK 8 Biała
ceramiczne naczynie nie tylko do zapiekania.

TRWAŁA - MASYWNA
DŁUGO UTRZYMUJE CIEPŁO
ŁATWA W MYCIU

KOKILKA jest doskonała zarówno do przygotowywania, przechowywania potraw, jak i do bezpośredniego serwowania w nich potraw na stół.
KOKILKĘ można zastosować do: zapiekanek, sufletów, pasztetów, jajek w kokilkach, crema catalana (krem kataloński), creme brulee, mini crumble, galaretek, muffinek, babeczek oraz jako naczynie na sosy, dipy, musy i przyprawy.
To naczynie dedykowane jest do potraw, gdzie bardzo istotny jest równomiernym rozkład temperatury podczas pieczenia aksamitnych deserów, delikatnych wytrawnych potraw.
Doskonale na długi czas utrzymuje wysoką, jak i niską temperaturę potrawy, czego nie jest w stanie spełnić tradycyjna porcelana. Wielbiciele specjałów kuchni francuskiej, włoskiej i hiszpańskiej doskonale wiedzą jak bardzo jest to istotny element w przygotowaniu potrawy.

Opis produktu:
Średnica: 8 (cm)
Wysokość: 4 (cm)
Grubość ścianki: 6 - 7 (mm) najgrubsze ścianki wśród kokilek
Pojemność: 60 (ml)
Waga: ~ 0,14 (kg/szt)
Produkt Polski, fabrycznie NOWY

Naczynie ceramiczne zapewnia równomierny rozkład temperatury podczas pieczenia, oraz po wyjęciu z piekarnika najdłużej utrzymuje temperaturę z pośród wszystkich obecnie dostępnych na rynku tworzyw ceramicznych.
Zakres dopuszczalnych temperatur stosowania: od -30 (oC) do +300 (oC) Naczynie można stosować w piekarnikach, kuchenkach mikrofalowych, można je myć w zmywarkach.

UWAGA !!!
Naczyń ceramicznych nie można poddawać gwałtownym zmianom temperatury.
Naczynia ceramiczne należy stopniowo ogrzewać od temperatury pokojowej.
Potrawy zamrożone w naczyniu, przed wstawieniem do piekarnika należy wcześniej ogrzać do temperatury pokojowej.
Po wyjęciu gorącego naczynia należy je odstawić na drewnianą podkładkę lub inną izolującą powierzchnię ponieważ naczynie bardzo długo utrzymuje ciepło, a metalowe lub kamienne podłoża mogą wywołać szok termiczny i pęknięcie naczynia.

Opis ogłoszenia

KOKILKA OK 8 Biała
ceramiczne naczynie nie tylko do zapiekania.

TRWAŁA - MASYWNA
DŁUGO UTRZYMUJE CIEPŁO
ŁATWA W MYCIU

KOKILKA jest doskonała zarówno do przygotowywania, przechowywania potraw, jak i do bezpośredniego serwowania w nich potraw na stół.
KOKILKĘ można zastosować do: zapiekanek, sufletów, pasztetów, jajek w kokilkach, crema catalana (krem kataloński), creme brulee, mini crumble, galaretek, muffinek, babeczek oraz jako naczynie na sosy, dipy, musy i przyprawy.
To naczynie dedykowane jest do potraw, gdzie bardzo istotny jest równomiernym rozkład temperatury podczas pieczenia aksamitnych deserów, delikatnych wytrawnych potraw.
Doskonale na długi czas utrzymuje wysoką, jak i niską temperaturę potrawy, czego nie jest w stanie spełnić tradycyjna porcelana. Wielbiciele specjałów kuchni francuskiej, włoskiej i hiszpańskiej doskonale wiedzą jak bardzo jest to istotny element w przygotowaniu potrawy.

Opis produktu:
Średnica: 8 (cm)
Wysokość: 4 (cm)
Grubość ścianki: 6 - 7 (mm) najgrubsze ścianki wśród kokilek
Pojemność: 60 (ml)
Waga: ~ 0,14 (kg/szt)
Produkt Polski, fabrycznie NOWY

Naczynie ceramiczne zapewnia równomierny rozkład temperatury podczas pieczenia, oraz po wyjęciu z piekarnika najdłużej utrzymuje temperaturę z pośród wszystkich obecnie dostępnych na rynku tworzyw ceramicznych.
Zakres dopuszczalnych temperatur stosowania: od -30 (oC) do +300 (oC) Naczynie można stosować w piekarnikach, kuchenkach mikrofalowych, można je myć w zmywarkach.

UWAGA !!!
Naczyń ceramicznych nie można poddawać gwałtownym zmianom temperatury.
Naczynia ceramiczne należy stopniowo ogrzewać od temperatury pokojowej.
Potrawy zamrożone w naczyniu, przed wstawieniem do piekarnika należy wcześniej ogrzać do temperatury pokojowej.
Po wyjęciu gorącego naczynia należy je odstawić na drewnianą podkładkę lub inną izolującą powierzchnię ponieważ naczynie bardzo długo utrzymuje ciepło, a metalowe lub kamienne podłoża mogą wywołać szok termiczny i pęknięcie naczynia.